Over mij

Ik ben Rebecca, geboren in 1983, partner en (plus)moeder van twee.  Mijn interesses liggen in muziek en theater.  Het heeft me steeds geboeid om mensen te observeren, zowel als individu, als in contact met anderen.  Ik heb een spontane, open en eerlijke manier van aanpak.


In 2005 en 2006 behaalde ik de diploma’s Bachelor in het Sociaal Werk en Bachelor in de Toegepaste Psychologie (Ipsoc, Kortrijk).   Aanvankelijk was ik anderhalf jaar tewerkgesteld in het buitengewoon onderwijs.  Sinds 2008 werk ik in het West-Vlaams Consultatiebureau voor Diagnostiek en Zorg (WVCB-DIASS+), beter gekend als ‘Het Consultatiebureau’.  Enerzijds sta ik in voor intakegesprekken en IQ-testing i.f.v. dossieropmaak voor mensen met een beperking (aanvragen VAPH), anderzijds voor intake en sociaal onderzoek i.f.v. diagnostisch onderzoek ontwikkelingsstoornissen (ASS, ADHD, verstandelijke beperking).

De levens- en werkervaring die ik tot nu toe had bracht me ook op een kruispunt; ik wou meer doen en echt op stap gaan met mensen, hun -  soms onverwachte -  kruispunten verhelderen en ondersteunen in het meedenken naar de richting die ze willen kiezen.  Daarom start ik ook de bijkomende opleiding tot Counselor (postgraduaat).  Daarnaast volgde ik workshops rond rouw- en verlies en psycho-educatie.

De naam ‘Het Kruispunt’ is niet lukraak gekozen.  Het staat symbool voor interactie tussen mensen, maar ook voor de ontmoeting tussen jou en mij.  Een kruispunt betekent ook vaak een lastig moment in je leven, keuzes die gemaakt moeten worden, gebeurtenissen die plots je pad kruisen waardoor je even niet meer weet wat te doen: stilstaan, doorgaan, afslaan. 

Ik vertrek vanuit jouw vraag, met een achterliggende systemische visie.  Dit wil zeggen dat gebeurtenissen vaak complexe, verschillende oorzaken kennen en dat het antwoord hierop uniek is.  Samen met jou ga ik op zoek naar wat voor jou de beste aanpak en manier is om het kruispunt te trotseren.  Dat kan gaan van begeleiding, coaching tot therapie.


“Het herkennen van een probleem biedt niet altijd een oplossing, maar tot dat we dat probleem erkennen, kan er geen oplossing gevonden worden.”

(James Baldwin, Amerikaans schrijver, 1924-1987)


Origineel: “Recognizing a problem doesn't always bring a solution, but until we recognize that problem, there can be no solution.”

Rebecca Van Overbeke - Praktijk Het Kruispunt - Psychologisch Consulent - Oostkamp - Brugge - Zedelgem